Již za pár dnů, 3. – 5. října 2014, vypukne ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku tradiční Karlovský gastrofestival – svátek všech gurmánů a milovníků (nejen) valašské kuchyně. Nebojte se vzít děti s sebou, na své si zde přijdou návštěvníci opravdu všeho věku. Na řadě míst najdete dětské atrakce či doprovodné programy.
Nebojte se, že by děti celý den na nohách nezvládly! Údolím se můžete svézt vláčkem, autobusem či koňským povozem. Jízda vláčkem a busem je pro děti do 14 let ZDARMA.
Jistě velmi atraktivní pro děti bude návštěva frgálové manufaktury v Gril srubu Razula. Většina dětí miluje různé kuchařské činnosti, tady si je skutečně užijí – vyzkouší si výrobu pravých valašských frgálů pod vedením kuchaře a opravdu nikdo nebude řešit, že kolem sebe způsobí nepořádek.
V blízkém Pensionu Školka mohou děti popustit uzdu budovatelské vášni při Kostkohraní. Samozřejmě se mohou zapojit i dospělí.
U hotelu Babská najdete půjčovnu čtyřkolek Kostka, můžete si je půjčit k vyzkoušení zdarma.
Na pobavení dětí je připraven také Penzion Pod Pralesem, kde se nachází pěkné venkovní hřiště s dřevěným domečkem se skluzavkou, prolézačkou a houpačkami.
Jestli chcete s dětmi na chvíli někam „do klidu“, zastavte se ve Spa hotelu Lanterna, který během gastrofestivalu soustředil většinu aktivit do venkovních prostor. Uvnitř si tak můžete v klidu posedět u kávy v hotelové restauraci, jejíž součástí je i prostorný dětský koutek.
Dětské koutky najdete také například v hotelech Horal a Galik.
Atraktivní budou určitě i kuchařské show v ETA stanu u Gril srubu Razula (kde uvidíte mj. herečku Markétu Hrubešovou) nebo večerní posezení u vatry v Areálu Lésková.
U hotelu Horal si děti mohou pohrát na malém lanáčku, který je volně přístupný. Nebo vyrazte na výlet po Kulíškově naučné stezce okolím hotelu.
V neposlední řadě nabídne Karlovský gastrofestival opravdu pestrou nabídku nejrůznějších specialit a pochutin vhodných samozřejmě i pro děti. Udělejte něco pro jejich osvětu. Zde jim můžete názorně ukázat, jak pestrá, zajímavá, chutná a zdravá může být poctivá krajová kuchyně!