Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.
Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.
O knize řekli:
Marek Holeček, horolezec
V horách jsem mnohokrát zažil, že mi vichr s brutální silou metl sníh do tváře, kyslíku co za nehet a tělesná schránka byla pod těžkou únavou na hranici zhroucení. V té chvíli jsem hbitým kuchtíkem s řádem michelinským a specializací na „přežít“. Jak to v horách zvládnout účelně a přitom prospět svým chuťovým pohárkům, zjistíte v této knížce, kterou pro vás sepsala moje milá kamarádka Péťa Pospěška.
Jindřich Hudeček – lezec a zakladatel společnosti HUDYsport
Za mých mladých let jsme si servírovali třeba měsíc v kuse olejovky, hrášek s rýží anebo se špagetami. Sice jsme si vystačili, ale donekonečna to takto nejde. Proto by tato kuchařka neměla pro inspiraci chybět v žádné knihovně outdoorového nadšence…
Autorka knihy: Petra Pospěchová
Foto receptů: David Turecký
Vydalo nakladatelství Smart Press, více na www.smartpress.cz