Pravou zabijačku připravuje na sobotu 4. února zámek v Napajedlech na Zlínsku. Řezník připraví nejrůznější speciality podle tradičních receptur našich babiček. Od 12 hodin se bude podávat v zámecké restauraci či v přízemí zámku například světlá – ovarová i tmavá polévka, tzv. prdelačka. Speciality si lidé budou moci zakoupit i domů.
„Lidé si budou moci pochutnat také na ovaru, prejtu, jelítkách nebo výpečcích se zelím. Zájemci si budou moci zakoupit i domácí syrové sádlo a další pochutiny,“ přiblížila manažerka zámku Petra Psotková.
Na gurmánské aktivity v únoru naváže i Moravský kulinářský institut, který nabídne profesionálním i amatérským kuchařům nejrůznější kurzy vaření. Podrobnější informace o kurzech na www.mokul.cz
Během sobotní zabijačky si návštěvníci zámku mohou ve zdejším golfovém klubu vyzkoušet i golfový simulátor, trenažer, bunker či odpaliště.
Více o programu zámku na www.zameknapajedla.cz